Jak zająć pociechom czas
-
Bi
W czasie ostatniego wyjazdu do Włoch nas uratował telewizor.. Generalnie byłem przeciwny, żeby go zabierać, ale okazało się że nas uratował. W czas największego kryzysu wyciągaliśmy jakąś bajkę i przez godzinę był spokój.. dzieci się jednak nudzą w podróży 

-
Wo
Bardzo dobre rozwiązanie, polecam. Ja już teraz zawsze biorę mały telewizor

-
Wa
Weźmy kila rzeczy, które pozwolą aktywnie spędzić czas wolny: piłkę, zestaw do badmintona, gry planszowe, karty, książki. Inwencja jest tu ogromna.. 

-
Ju
Posłuchajcie audiobooka
, najmilej, gdy książeczkę poczytają rodzice, ale bywa, że masz coś pilnego do zrobienia. Wtedy włącz maluchowi książkę w wersji elektronicznej, na przykład świetne audiobooki Astrid Lindgren czytane przez Edytę Jungowską lub serię o Basi Zofii Staneckiej, czytaną przez Marię Seweryn. Świetna zabawa murowana!

-
Da
Zagrajcie na instrumentach przez siebie skonstruowanych. Wystarczą garnki, patelnie, pokrywki, metalowe kubki i łyżki. Wtedy powstanie kakofonia dźwięków, pod warunkiem, że nie będziemy nikomu przeszkadzać ! 

-
Da
Można też zrobić biżuterie, na przykład z płatków musli. Nawleka się takie, które mają dziurkę na żyłkę, bardzo fajna zabawa z maluchami i nie koniecznie dla dziewczynek 

-
To
Na wyjeździe mamy akurat wspaniałą okazję do wspólnego czytania z dzieckiem.Zaopatrzmy się w jakąś książkę dostosowaną do wieku dziecka i poświęćmy trochę czasu na wspólne czytanie. Nie dość, że wspaniała zabawa, to jeszcze z korzyść ze wspólnie spędzonego czasu.
-
To
Ostatnio przesunięty w górę 10 kwietnia 2020, 14:11 - pt przez: Anonymous.
Gry logiczne
Bardzo fajnym pomysłem za zorganizowanie czasu dziecku sa gry logiczne. Możemy bawić się wspólnie, bądź samodzielnie dziecko też może się tym zająć na krótszy bądź dłuższy czas.
Ostatnio przesunięty w górę 10 kwietnia 2020, 14:11 - pt przez: Anonymous.